Avto plin

 

Za tiste ki bi radi vedeli več!

Zavedati se je potrebno, da je avtomobilski promet eden največjih onesnaževalcev okolja. Zato je skrajni čas, da začnemo na tem področju kaj spreminjati. Bodimo odgovorni do okolja in začnimo pri sebi! Predelava vozila na LPG je majhen a pomemben korak, saj se v primerjavi z izgorevanjem bencina pri avtoplinu veliko manj škodljivih izpustov. Znižajo se izpusti toplogrednih plinov (ogljikovega dioksida, dušikovega oksida in ogljikovodikov), ter drugih škodljivih emisij (ogljikovega monoksida, žveplovega dioksida …). Poleg tega je cena LPG tako ugodna, da je poraba plina manjša oziroma so stroški zanj za polovico nižji, kar pomeni, da boste kljub investiciji v predelavo v končni fazi ogromno prihranili.

Kaj Pridobimo z predelavo vozila na LPG in kakšen sistem vgraditi?

Pritisnite –> TUKAJ

Točenje Avtoplina ter lastnosti

Utekočinjen naftni plin je posebna vrsta plina, ki ga sestavljata butan in propan. Ne gre ga zamejevati za zemeljski plin, saj je LPG v bistvu stranski proizvod, ki nastane pri izdelavi surovega zemeljskega plina in surove nafte. Pri nas se ga je prijelo ime avtoplin ali avto plin, sicer pa je sprejeta mednarodna kratica LPG. Cena zanesljivo spada med njegove bistvene prednosti, poleg tega pa je treba poudariti tudi, da je LPG občutno manj škodljiv za okolje kot bencin ali nafta. Ker bo poraba goriva oziroma stroški zanj veliko nižji, boste veliko prihranili. Investicija se bo hitro povrnila, ostalo pa so čisti prihranki.

Pripeljite svoje vozilo na pregled k našim strokovnjakom na LPG Črpalko in z veseljem vam bodo povedali kaj več o samem plinu in predelavi!

 

za stran